Verschillende manieren om je tuintegels schoon te maken

Iedereen houdt van een mooie tuin, maar met de tijd kunnen de tuintegels vuil en groezelig worden door weersinvloeden en dagelijks gebruik. Gelukkig kunt u met de juiste schoonmaakmethoden en wat toewijding uw tuintegels weer laten stralen. In dit artikel gaan we dieper in op het proces van tuintegels schoonmaken en geven we u handige tips om uw tuin weer nieuw leven in te blazen. Wilt u uw tuintegels professioneel laten schoonmaken? Vraag dan hier uw offerte aan.

Waarom moet u uw tuintegels schoonmaken?

Het schoonmaken van uw tuintegels is om verschillende redenen belangrijk. Schone tuintegels dragen namelijk bij aan de algehele uitstraling van uw tuin. Ze zien er fris en verzorgd uit, wat uw buitenruimte aantrekkelijker maakt. Vervuilde tuintegels, door onder andere mos, kunnen bovendien glad worden wanneer ze nat zijn, wat tot ongelukken kan leiden. Het schoonhouden van de tegels vermindert het risico op uitglijden en vallen. Door regelmatig onderhoud kunnen tuintegels langer meegaan. Vlekken en vuil kunnen de tegels beschadigen, en tijdige reiniging voorkomt onnodige slijtage.

Wanneer is het noodzakelijk om terrastegels schoon te maken?

Het reinigen van uw terrastegels is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het klimaat, het gebruik van uw terras en de mate van vervuiling. Hier zijn enkele richtlijnen om u te helpen bepalen wanneer u uw terrastegels zou moeten schoonmaken:

  • Over het algemeen is het een goed idee om uw terrastegels aan het begin of het einde van het zomerseizoen grondig te reinigen. Dit helpt bij het verwijderen van het opgebouwde vuil en eventuele vlekken van het actieve zomerseizoen.
  • Voor lichte vervuiling, zoals bladeren, stof en normale gebruikssporen, kunt u uw terrastegels maandelijks vegen en afspoelen met water. Dit helpt om de oppervlakte schoon te houden.
  • Als u merkt dat er groenachtige aanslag op uw tuintegels zich heeft gevormd, is een grondige reiniging gewenst.
  • Als u een buitenfeest heeft gehad en er voedsel- of drankvlekken zijn achtergebleven, is het raadzaam om uw terras direct na het evenement schoon te maken.

Hoe moet u uw tuintegels schoonmaken?

Er zijn verschillende manieren waarop u uw terrastegels kunt schoonmaken. Een van de bekendste manieren is met een terrastegel reiniger. Een andere bekende manier is uw tuintegels reinigen met groene zeep. De groene zeep hoeft u slechts in een sopje van warm water te verwerken, waarna u met een harde bezem het middel aanbrengt op de tegels. Laat het kort intrekken en spoel hierna de tegels schoon met schoon water. U kunt ook de terrastegels schoonmaken met azijn. Dit doet u door 1 liter water te mengen met 1 liter azijn. Schrob deze mix over uw tuintegels en laat het vervolgens even intrekken. Hierna zult u zien dat de komende weken de groene aanslag verdwijnt.

Tuintegels schoonmaken met hogedrukreiniger?

Er zijn ook verschillende manieren van poetsen die u beter niet op uw tuintegels kunt toepassen. Zuur en zout kunnen door hun bijtende karakter bijvoorbeeld uw tuintegels verkleuren. Bovendien is het niet aan te raden met een hogedrukreiniger uw terras af te spuiten, want de krachtige waterstralen kunnen uw terrastegels beschadigen en maakt uw bestrating zodoende juist vatbaarder voor de groene aanslag. Lees hier meer over hoe gevels zonder hogedruk gereinigd kunnen worden.

Keramische tuintegels schoonmaken, gaat zo

Bij keramische tegels heeft u een verminderde kans op de groenaanslag. Andere vlekken kunnen echter toch op uw keramische terrastegels ontstaan. Het is aan te raden om uw keramische bestrating schoon te maken met warm water en natuurzeep. Dit maakt de tuintegels goed schoon en laat geen vette laag achter. Natuurzeep zorgt bovendien voor een betere kleur en glans en maakt het voor de groene aanslag moeilijker zich weer te hechten aan de tegels.

Softwash methode

Een laatste innovatieve manier om uw terras op een fatsoenlijke manier te reinigen, is de Softwash methode. Met Softwash wordt onder lager druk uw terrasoppervlakte gedesinfecteerd met biologisch afbreekbare chemicaliën. Zo worden uw tuintegels tot diep in de poriën gereinigd en duurt het zes keer langer eer de groenaanslag terugkeert. Lees hier meer over de Softwash methode.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar boven