Dakreiniging Limburg

Wanneer was de laatste keer dat u uw dak heeft schoongemaakt? Waarschijnlijk heeft u er nog nooit over nagedacht, maar uw dak kan na verloop van tijd vuil en beschadigd raken. Een dak dat niet regelmatig wordt schoongemaakt kan leiden tot lekkages, waterschade en schimmelproblemen. Softwash Limburg kan u bij uw dakreiniging in Limburg van dienst zijn.

Wij zijn gevestigd in Weert en ons werkgebied is daarom voornamelijk de provincie Limburg. Door onze hechte samenwerking met andere bedrijven, kunnen we echter bijna een landelijke dekking aanbieden. Het unieke aan onze werkwijze is dat wij de dakreiniging uitvoeren middels de innovatieve Softwash methode. Wilt u meer hierover weten? Blijf dan op deze pagina of stel uw vraag op onze contactpagina.

Waarom een reiniging van uw dak?

Een schone dakbedekking is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw huis, het heeft ook invloed op de duurzaamheid van uw dak. Onder andere door weersinvloeden, vocht en bladeren kan er vuil en mos op uw dak ontstaan. Dit kan leiden tot verstopte dakgoten, beschadigingen aan uw dakbedekking en zelfs lekkages. Daarnaast kan de mos- en algengroei ervoor zorgen dat uw dakbedekking poreuzer wordt, waardoor er vocht in uw dakisolatie en constructie kan doordringen. Op lange termijn kan dit resulteren in kostbare reparaties en zelfs vervanging van het hele dak. Met een dakreiniging zorgt u er kortom voor dat:

  • Uw dak weer schoon oogt
  • Mos, algen en schimmels voorkomen worden
  • De levensduur van uw dak verlengd wordt
  • De waarde van uw woning stijgt
Dakreiniging in limburg

Softwash Limburg

Soorten dakreinigingen

Er zijn verschillende manieren waarop uw dak gereinigd kan worden, afhankelijk van het type vuil dat u verwijderd wilt hebben. U kunt ten eerste uw dak laten ontmossen. Bij deze reinigingsmethode wordt het mos van uw dak verwijderd. U kunt uw dak laten impregneren, waarmee u uw dak een extra beschermlaag geeft. Hierdoor is het dak beschermd tegen beschadigingen, doordat bijvoorbeeld de groei van mos voorkomen wordt. Een algemene reiniging zorgt voor het schoonmaken van het hele dak.

Laat u deze reiniging door een professional uitvoeren dan wordt het dak meteen ook op gebreken gecontroleerd. Als laatste heeft u de dakgoot reiniging. De dakgoot verwerkt het vuil dat afkomstig is van uw dak en heeft dus veel te verduren. De dakgoot kan verstopt raken en zelfs, wanneer deze te zwaar wordt, losraken.

Zorg dat uw dak in topconditie blijft

Om ervoor te zorgen dat uw dak in topconditie blijft, zijn er een aantal stappen die u zelf kunt nemen. Het is belangrijk om regelmatig uw dak te inspecteren op vuil, mos en algen. Als u merkt dat uw dakbedekking vuil begint te worden, is het verstandig om een professionele dakreiniger in te schakelen. Daarnaast is het belangrijk om uw dakgoten regelmatig te controleren en schoon te maken, om verstoppingen en waterschade te voorkomen. Ten slotte kunt u overwegen om uw dak te laten behandelen met een speciaal middel dat mos- en algengroei voorkomt.

Waarom een Softwash reiniging van uw dak?

Wij bij Softwash Limburg werken met een innovatieve reinigingsmethode: Softwash. Softwash is een milieuvriendelijke wijze om uw dak te reinigen. Softwash is daarnaast een duurzame manier van reinigen, want u kunt twee tot zes keer langer genieten van het resultaat. Verdere voordelen van de Softwash methode zijn:

  • Bespaart energie en water
  • Reinigingsmiddel is biologisch afbreekbaar
  • Lagedrukreiniging, dus geen schade aan uw dak
  • Dieptereiniging met langdurig resultaat
  • Direct resultaat zichtbaar

Wilt u meer weten over de Softwash methode? Lees het hier.

Welke dakbedekking kan met Softwash gereinigd worden?

Sommige soorten dakbedekking kunt u niet reinigen met een hogedrukspuit, omdat dit schade veroorzaakt aan de poreuze oppervlakte. Leien en rieten daken kunnen niet met een hogedrukspuit gereinigd worden bijvoorbeeld.

Ook bij hardnekkige mosvorming en dakbedekking die niet meer in een goede staat verkeert, is een dakreiniging onder hoge druk niet aan te raden. Door deze dakbedekkingen te reinigen met de Softwash methode pakt u het hardnekkige vuil toch bij de wortels aan en gebeurt deze dieptereiniging onder lage druk, waardoor ook de poreuzere dakbedekkingen geen schade wordt toegebracht.

Een dakpan reiniging in Limburg kunt u daarnaast ook met Softwash doen, want de harde oppervlaktes van dakpannen worden door deze dieptereiniging ook weer helemaal fris en schoon. Bovendien worden geen schadelijke, biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen gebruikt, waardoor uw dak schoon en gedesinfecteerd achterblijft. Wilt u uw dak ook meteen impregneren? Lees hier over de voordelen van een geïmpregneerd dak.

Een dakreiniging in Limburg doet u bij Softwash Limburg

Bij Softwash Limburg voeren wij uw dakreiniging in Limburg in een viertal duidelijke stappen uit. Wanneer u een afspraak met ons heeft gemaakt, komen wij bij uw huis langs voor een dakinspectie. We bekijken welke werkzaamheden ingepland moeten worden en bespreken alle opties met u door. Op basis van ons bezoek ontvangt u een vrijblijvende offerte. Gaat u met de offerte akkoord, dan plannen wij snel een datum voor onze werkzaamheden in en bereiden u voor op welke stappen u moet nemen, zodat wij efficiënt te werk kunnen gaan. Op de afgesproken datum komen we bij u langs en verrichten de reinigingen van de afgesproken oppervlakten. Uw ramen worden afgeplakt met zelfklevende folie om vlekken te voorkomen. Wanneer wij klaar zijn, ruimen we de werkplek netjes op en kunt u meteen genieten van een dak die er weer als nieuw uitziet.

Naast dakreinigingen gebruiken wij de Softwash methode ook voor gevelreinigingen in Limburg en het reinigen van bestrating. Klik op de link voor meer informatie over deze type reiniging.

Offerte aanvragen

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar boven